Cursus Zitproblematiek & Oplossingen

De cursus zitproblematiek en oplossingen is voor de therapeut zowel curatief als preventief gericht. U kunt uw patient beter adviseren over de verschillende manieren van zitten en het effect op het lichaam en gezondheid.

Mensen zitten gemiddeld 12 tot 16 uur per dag. Deze bewegingsarmoede kan functieverlies van het bewegingsapparaat tot gevolg hebben. Degeneratie van weefsel kan leiden tot fysieke klachten. De toename van zittende beroepen maakt dat de problematiek die hieruit voort vloeit ook toeneemt. 

Het effect van diverse bewegingsmechanieken van stoelen op lichaam en geest komen aan de orde tijdens deze cursus, evenals de zin en onzin van ergonomische hulpmiddelen. Het niet alleen kijken naar de patient in de behandelruimte, maar juist ook op de werkvloer maakt het mogelijk een functionele houding-en bewegingsanalyse te maken. Het behandelplan wordt hierdoor professioneler en stelt de therapeut in staat gericht advies te geven op de werkvloer. Daarnaast kan deze cursus een bijdrage leveren in het vergroten van het werkveld.

Meer informatie

Tarieven

De kosten van deze cursus bedragen €345,00 (incl. BTW). Dit is inclusief de syllabus die gebruikt wordt tijdens het geven van de cursus.

Inschrijven

Doelgroep

Deze cursus is geaccrediteerd voor

  • Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck
  • Ergotherapeuten

Trainingsdagen

Data 2017:
13 en 27 juni
4 en 18 juli
1 en 15 augustus

Tijden: 13.00 - 17.30 

Voor groepen vanaf 6 personen kan er ook op locatie een cursus worden verzorgd.

Locatie
Ergo Zit
Helvoirtseweg 130
5263EH Vught
Tel: 073-6571300 

Cursist aan het Woord

Nicole Wolvenne
Mensendieck Arnhem Oefentherapie

Met 8 mensen van ons IOM hebben we de cursus voor paramedici bij Ergo Zit gedaan. Tijdens de opdrachten die we in de cursus kregen hebben we werkplekken ingericht en zo de opgedane kennis getoetst. Ik voel me na deze cursus prima in staat, goed onderbouwd met argumenten, aan werkplekadvisering te doen. Al met al een leuke cursus; een goede aanvulling voor eenieder die werkt als oefentherapeut.