Stuitpijn

Stuitpijn of pijn in de stuit komt relatief vaak voor maar er is weinig over bekend. Meestal zijn de klachten ontstaan door een val waarbij de stuit geraakt wordt en het bemoeilijkt het zitten enorm.

Over het algemeen denkt men "dit gaat wel over" totdat men na enige maanden bemerkt nog steeds niet goed te kunnen zitten. Gerichte behandelingen zijn vaak moeilijk en klachten kunnen dan ook hardnekkig zijn.

Wat is er met mijn stuitje aan de hand?

Belangrijk is om goed het ontstaansmechanisme te analyseren; zijn de klachten acuut ontstaan door een trauma of is de pijn langzaam steeds heviger geworden. De eerste kan duiden op het (direct) kapot gaan van banden, botstructuren of spieren en de tweede kan duiden op een bekkeninstabiliteit,  pijn in de onderrug of een lokale ontstekingsreactie. Behandeling bestaat vrijwel altijd uit pijnverlichting, trainen van de bekkenbodem en onderrug spieren en ontlasten van het stuitje tijdens zitten. 

Onze aanpak

Wilt u ook kennismaken met de unieke werkwijze van Ergo Zit en zelf ervaren dat een leven zonder stuitpijn mogelijk is? Lees meer over onze aanpak

Heeft u vragen?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Bel dan vrijblijvend met onze klantenservice:

Bel mij terug 073 657 1300